QUÈ FAIG?

Soc periodista i escriptora (per dir alguna cosa que resumeixi d’una manera entenedora el que faig). 

El cas és que he escrit novel·les, contes, guions de còmic i tota classe de textos divulgatius (guies, biografies, narracions històriques, llibres d’empresa…). El gruix de la meva obra està dirigida a infants i joves, però també escric per a adults. En català i en castellà.

He publicat reportatges i articles (amb freqüència sobre natura i viatges) en diferents diaris i revistesAvui, Ara, El Magazine de La Vanguardia, Altaïr, Descobrir CatalunyaGeoRutas del Mundo, Mi familia y yo, Viure en família, Cavall Fort, Tretzevents, La Revista dels Súpers... I també hi va haver un temps en què vaig fer de corresponsal per a Catalunya Ràdio des d’Austràlia.

L’any 1992 i l’any 1994 vaig ser finalista del Premi Cavall Fort amb un recull de reportatges sobre l’Àfrica subsahariana i sobre Austràlia.

Des de fa més de vint-i-cinc anys, treballo com a creativa i autora de projectes educatius per a primària i secundària i per a un públic familiar. Els meus temes estrella són la natura i la consciència mediambiental en relació amb la infància i l’educació. Al llarg dels anys, també m’he especialitzat en literatura infantil i juvenil (LIJ), i he assessorat algunes editorials i empreses de màrqueting educatiu a l’hora de desenvolupar els seus productes. La vida i alguns projectes propis m’han dut a fer d’editora ocasionalment.

Sovint faig xerrades sobre la meva feina, ofereixo sessions de contacontes i desenvolupo tota mena de dinàmiques per promoure la lectura i la LIJ (per exemple, clubs de lectura) en centres educatius i altres espais culturals. També imparteixo tallers d’escriptura creativa per a joves i adults.

L’any 2016 vaig debutar com a guionista audiovisual amb la pel·lícula documental d’Andoni Canela El viatge de l’Unai. Això em va dur a participar en altres projectes audiovisuals com la sèrie per a televisió Espíritu Salvaje (Cuatro, 2017) o el film Panteras (Andoni Canela, 2019).

Més informació (o explicada d’una altra manera) aquí.