‘La mirada salvaje’Canela, Andoni: ‘La mirada salvaje. Encuentros con la fauna ibérica’. Barcelona: Blume, novembre 2009.


D’aquest llibre, en sóc observadora, lectora, privilegiada. És un nou títol de l’Andoni Canela (ara mateix, imparable), que recull el treball realitzat durant dècades. Fotografies fetes arreu de la península ibèrica: en boscos, muntanyes, deserts, mars, rius… Indrets salvatges que acullen un munt d’animals que, sovint, no tenim en compte i que, en canvi, formen part indissociable del nostre entorn. I l’Andoni en dóna fe amb el seu art i paciència darrere la càmera. A banda d’unes imatges precioses, sempre preses en condicions de llibertat (com diu l’Unai, el nostre fill de 5 anys, l’Andoni és un fotògraf que no diu mentides), hi ha uns textos que expliquen el que no es veu: com l’autor s’apropa a l’animal i el sorprèn amb la seva càmera. Simplement, fascinant.