El darrer Sant Jordi

Amb una mica de retard, explico una de les darreres activitats professionals fetes amb nens i nenes. La primavera passada, concretament durant el mes d’abril, vaig tenir la sort de poder realitzar una sèrie de tallers de creació literària amb nens i nenes dels diferents casals que integren la xarxa de lectura promoguda per la fundació Tot Raval (Barcelona). 

L’objectiu era que els diferents participants (tots de cursos de Primària) realitzessin un llibre col·lectiu, format pels diferents contes escrits pels joves autors del Raval. El repte era utilitzar sempre la mateixa protagonista: la Jordina, una noia que visitava per primera vegada aquest barri barceloní i que tenia la capacitat de poder convertir qualsevol fet quotidià en un esdeveniment màgic. 

D’aquesta manera, els nens i les nenes donaven una nova visió del seu barri, sempre acompanyada de grans dosis d’aventura i fantasia. 

Realment, va ser una experiència gratificant. Els tallers es van centrar principalment en la part de creació i no tant en l’escriptura. I he de dir que els participants van gaudir d’allò més inventant l’argument del seu conte i consensuant tots elements que havien de sortir en cada paràgraf! Escriure ja costava una mica més… Però una de les grans conclusions del projecte va ser que, precisament, la creativitat és el primer pas (i un pas previ imprescindible!) per escriure qualsevol història.

Sens dubte, una experiència per repetir!