El llibre de ‘Looking for fochas’



Podria parlar-vos del ‘Looking for fochas‘ (Aulas Creativas, P.A.U. Education, febrer 2013) des de diferents vessants. Com a companya, com a mare, com a seguidora… 
I en cadascuna d’aquestes versions us explicaria coses diferents, i potser coses que sempre es repetirien (la descoberta, la sorpresa, l’emoció, l’admiració…).


Ara fa tres anys, l’Andoni Canela va engegar un projecte que consistia a fer un retrat diari de l’entorn natural on es trobava amb el seu fill, l’Unai. Durant aquells 365 que va durar tot plegat, va publicar les seves experiències i, per descompat, les seves fotografies a un bloc. Ara, ha sortit un llibre que fa un resum d’aquell any tan intens (va ser el de la gran nevada sobre tot el territori català, el del primer viatge ‘overseas’ de l’Unai, i el de la gestació de l’Amaia). En aquesta versió sobre paper del LFF, he tingut el privilegi d’editar i traduir al català els textos de l’Andoni. Uns textos que expliquen alguns dels petits secrets que amaguen les fantàstiques imatges reproduïdes al llibre (molt sovint, de l’estany de Banyoles i del poble de Castellar de n’Hug, on se situen les nostres llars).  

Aquí deixo l’enllaç del vídeo que resumeix el projecte.