Hospital de papallones

Aquests últims dies, l’Amaia i jo ens hem dedicat a observar les papallones que hi ha en una font vora de casa. Ella els ha fet un munt de fotos. Moltes són de color blau i lila, i les identifiquem com a blavetes (probablement, són blavetes comunes i de l’heura). També n’hi ha una de color groc intens que crida especialment l’atenció de l’Amaia. Ella l’ha batejada com a ‘papallona mango’, tot i que, amb l’ajuda d’una guia, hem vist que segurament es tracta d’una safranera de l’alfals.

Blaveta (Foto: ©Amaia Canela)
Safranera (Foto: ©Amaia Canela)

Avui, hem trobat algunes blavetes pràcticament mortes en un bassal al costat de la font. L’Amaia les ha rescatat i les ha ingressat en el seu hospital casolà per a papallones. Malauradament, n’hi hagut alguna que ha hagut d’anar directament al cementiri. DEP, blaveta. **L’aventura d’aprendre inclou una sèrie d’articles que parlen d’infants i natura; com les petites coses que ens ofereix la naturalesa es converteixen en una gran oportunitat per aprendre i créixer. Els podeu trobar en aquest web agrupats en la mateixa categoria (L’aventura d’aprendre). Alguns d’aquests articles (íntegrament o ampliats) es publiquen a la revista Viure en família, en la secció ‘L’aventura d’aprendre en la natura’.

Hospital de papallones
Cementiri de papallones