La Petita història dels Agents rurals

Fa poc més d’un any que va sortir publicada la Petita història dels Agents rurals, un text que vaig escriure durant l’estiu de 2021 i que, com tots els altres volums d’aquesta col·lecció, ha il·lustrat la Pilarín Bayés. Ara, fa molt poc, n’han fet una reedició perquè diuen que “ha tingut molt d’èxit”, “que ha anat molt bé”. I com me n’alegro!

De fet, quan em van encarregar aquest text em van dir que el cos d’Agents rurals s’havia adonat que eren dels pocs que no tenien la seva pròpia “Petita història”: els mossos d’esquadra i els bombers de la Generalitat ja la tenien. Les havia escrit jo mateixa ja fa molts anys.

Les petites històries són uns llibrets de setze pàgines que expliquen de forma amena la vida i miracles d’institucions, entitats, personatges, pobles, ciutats… i qualsevol altra cosa que es pugui explicar! I sempre, sempre, estan il·lustrats per la nostra incombustible Pilarín. Els edita l’Editorial Mediterrània, que ja en té més de tres-centes al seu catàleg. Els autors i les autores del textos són ben diversos; en un període de gairebé trenta anys (buf!), n’he escrit al voltant d’una trentena. I espero poder-ne continuar escrivint per a tots aquells que consideren que cal explicar la seva vida i miracles al món!