El darrer ‘Quins…?’ del Seminari de BLIJ de Rosa Sensat


Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat: Quins llibres..? 2003-2007. Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat, 2009.
El Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, que va iniciar la seva activitat als anys 60, solia treure de tant en tant una publicació anomenada Quins llibres…? (originalment es deia Quins llibres han de llegir els nens?, però, per diferents motius explicats en el darrer volum editat, el títol es va escurçar)El Quins llibres…? era una recopilació de la bibliografia llegida i valorada durant períodes de 3 o 4 anys per la gent que forma part d’aquest Seminari, principalment mestres i bibliotecàries (jo sóc de les poques que no pertany al ram).
Per coses de la vida, aquesta publicació va quedar aturada l’any 1993. I, durant un temps, la feina del Seminari només es podia consultar al web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a la pàgina de Rosa Sensat. De fet, fins ara, jo no havia tingut l’oportunitat de veure sortir una nova edició dels Quins…? en suport paper en viu i directe. 
A banda d’una útil (molt útil) selecció de llibres de ficció i de coneixements dividida per edats, aquesta publicació ofereix una introducció general sobre l’estat actual de la literatura infantil i juvenil. Aquest llarg text introductori ha estat escrit per diferents persones del Seminari. Encara que ara, per motius de distància geogràfica i embolics logístics, em perdo la majoria de sessions que es fan al llarg del curs, vaig poder participar en l’edició del text. Una cosa que agraeixo.
En fi, des d’aquí presentar-vos la gran feina duta a terme per aquesta gent, la gent del Seminari de BLIJ de Rosa Sensat, i fer un petit homenatge a l’Assumpció Lisson, la directora de l’orquestra.