Els tallers de ‘La mirada salvaje’


















Acabem de tornar de València. El passat dimecres dia 3 de febrer es va inaugurar en aquesta ciutat, concretament al Museu de Ciències Naturals, l’exposició fotogràfica de l’Andoni Canela La mirada salvaje. Aquesta mostra recull 50 imatges de la fauna ibèrica, sempre preses en llibertat i en l’hàbitat natural dels animals fotografiats. La gran majoria de les fotos s’exposen en una sala interior amb uns impressionants marcs de fusta fets amb bigues de roure centenàries. També hi ha una part de l’exposició en un petit jardídel museu.

El primer cap de setmana de l’exposició s’han organitzat uns tallers infantils per acostar el contingut de l’obra de l’Andoni Canela a la mainada. Per als més grans (a partir de 8 o 9 anys), hi havia un taller de dibuix realitzat pel Gusti. Aquest excel·lent il·lustrador feia creure als nois i les noies que eren al bell mig de la natura i que podien captar la màgia dels animals retrats per l’Andoni Canela amb els seus llapis de colors. I per als més petits (a partir de 4 o 5 anys), hi havia un taller de jocs (basats en un tapís sobre els diferents hàbitats de la Península i uns puzzles dels animals de l’exposició) que feia jo mateixa. Ha estat un plaer realitzar aquestes activitats i veure com els nens i les nenes connecten amb la vida salvatge amb tanta facilitat. Ells són qui, en un futur, vetllaran pel benestar del medi ambient i la biodiversitat del nostre entorn. Per això cal oferir-los el coneixement i les eines perquè prenguin consciència sobre la necessitat de preservar el nostre patrimoni natural. I segur que, de passada, transmetran alguna cosa als seus pares (que, en molts casos, els caldria canviar d’actitud respecte el medi natural), perquè els adults sempre podem aprendre molt dels infants!



‘El tapís dels hàbitats’: Vam enganxar una reproducció de les fotografies de l’exposició a l’hàbitat corresponent i vam aprendre moltes  coses sobre cada animal. 


‘Els puzzles dels animals’: Després, vam fer un joc de preguntes i respostes sobre els animals. Al final, vam muntar un puzzle de l’animal del nostre grup que reproduïa una imatge de l’exposició. 

Fotografies de l’exposició i del taller: ©Andoni Canela.

Esperem poder tornar-hi ben aviat! 
Per cert, l’exposició La mirada salvaje serà a València fins al 21 de març. Després, viatjarà a Saragossa.

2 comentaris

Els comentaris estan tancats.