L’Àrtic es trenca


‘L’Àrtic es trenca’ és una exposició inèdita i de nou format ideada pel fotògraf de natura i medi ambient Andoni Canela i produïda per Obra Social “la Caixa”. A més de les fotografies fantàstiques de l’Andoni, la mostra inclou vídeos, interactius, peces d’artesania i indumentària procedents de la regió àrtica, etc.  

A part de participar en aquesta exposició (he col·laborat en l’elaboració dels continguts i dels textos), he tingut el plaer d’encarregar-me del projecte educatiu que l’acompanya i que EduCaixa presenta en català i castellà al seu web. Aquí hi trobareu diferents recursos (fotografies, vídeos, infografies i ‘microsites’) per treballar amb infants i joves diversos aspectes relacionats amb l’Àrtic: el clima, les característiques i la importància del gel àrtic, les conseqüències de l’escalfament global sobre aquesta regió i sobre la resta del planeta, la fauna i la vida humana en aquest indret, etc. Tots aquests recursos prenen com a punt de partida les imatges de l’Andoni Canela, fetes a l’Àrtic durant els darrers cinc anys. Cada recurs compta amb una fitxa didàctica amb informació i propostes per treure’n el màxim de profit a l’aula. Hi ha recursos pensats per als diferents cicles formatius: Educació Infantil, Primària i ESO.

‘L’Àrtic es trenca’, inaugurada al CosmoCaixa el dissabte 18 de maig, serà a Barcelona fins al dia 28 de maig i, després, anirà a Santander. Al juliol, tornarà a ser a Catalunya, concretament a Palamós. Aquestes són les primeres parades d’un viatge llarg que durà l’exposició a recórrer tot l’Estat espanyol durant set anys.

Aquí us deixo un enllaç amb el vídeo del ‘Making of’de l’exposició, realitzat pel mateix Andoni Canela i editat per Roger Lleixà