El tresor del calau arriba per Sant Jordi

 
Fa dies que el tenim entre nosaltres. El tresor del calau va sortir d’impremta pocs dies abans de Sant Jordi. De fet, tan poc abans que vam arribar a témer que no el tindríem per al gran dia. 
 
És un àlbum il·lustrat preciós, de veritat. Les il·lustracions de la Pilar Mena són fantàstiques, lluminoses, poètiques, fan somiar… Donen vida sobre el paper a una història que parlar d’una gran au que es troba a les selves del sud-est asiàtic i de l’aventura que viuen dos germans, l’Unai i l’Amaia, quan la volen conèixer de prop. Aquests nens aprenen com és l’ocell, com viu, com s’alimenta, com fa el niu i, sobretot, com té cura dels seus polls. Però també descobreixen el gran tresor que amaga sota les plomes.
 
El llibre compta amb el disseny impecable de la Mar Nieto, que fa màgia a l’hora de posar en solfa il·lustracions i textos. 
 
I, per descomptat, el llibre també està envoltat d’una aura de generositat: la dels mecenes que han fet possible la publicació. Mil gràcies una altra vegada!
 
Pàgines interiors del llibre, amb les precioses il·lustracions de la Pilar Mena.
Com en el volum anterior d’aquesta col·lecció, El meu millor no amic (il·lustrat per Marc Currià), basada en la pel·lícula documental El viatge de l’Unai (Andoni Canela, 2016), el conte i les il·lustracions que l’acompanyen ens presenten un animal amenaçat per l’acció humana. També mostren amb fidelitat l’entorn on viu aquest animal i les altres espècies que comparteixen hàbitat amb ell. Però, a més, tracta un valor humà fonamental, associat al comportament de l’ocell: la capacitat de comprometre’s a l’hora de dur terme un objectiu que ens proposem. 
 
Si voleu adquirir un exemplar, us podeu posar directament en contacte amb mi o entrar al web de l’Andoni Canela.   
 
I si voleu que vingui explicar el conte a la vostra escola, entitat, etc., també m’ho podeu dir i en podem parlar.
A la presentació del llibre als Banys Vells de Banyoles el 27 d’abril de 2019, acompanyada de l’Amaia, que, a més de protagonista del llibre, és autora d’un dels dibuixos que surt a la part final del llibre. Foto: Pere Duran.
Tot i que ja el vam presentar el 27 d’abril a Banyoles, no descartem fer una altra presentació conjunta, la Pilar i jo, de cara el curs que ve. Us mantindrem informats!