Petita Història de les Germanes Vetlladores de Sant Josep

Aquesta setmana he rebut la Petita Història de les Germanes Vetlladores de Sant Josep, un text que vaig escriure molt abans del confinament. És un llibret divulgatiu sobre la història d’aquesta congregació dedicada a l’assistència a malalts, que enguany celebra el seu 150 aniversari. Com tots els altres títols d’aquesta col·lecció publicada per l’Editorial Mediterrània, el text va acompanyat per les sempre expressives il·lustracions de la Pilarín Bayés. El text original (en castellà) ha estat traduït al català, al francès i l’italià.

Em va fer especial gràcia escriure sobre aquestes religioses perquè, tot i que no coneixia en profunditat la seva tasca, sí que havia estat atesa en algun dels centres que regenten: la Clínica del Remei de Barcelona i la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, la població on visc actualment. He passat una nit en cadascun d’aquests centres hospitalaris i recordo un bon molt tracte. Poc podia imaginar aleshores que un dia em tocaria explicar-ho! Per molts anys, Vetlladores!