Bruixes que enamoren


Publicar una feina a la qual hi has dedicat temps, esforç i il·lusió sempre omple. És com si t’haguessis empassat un núvol de satisfacció, que eixampla les parets abdominals sense embafar. I et fa sentir així; plena.

 
En el cas que presento avui, a més, us he de dir que quan vaig veure (i sentir) el resultat final d’aquesta feina (que no era un llibre) em vaig emocionar. De veritat. Es tractava d’un encàrrec especial: l’Escola Municipal de Música de Banyoles, on visc des de fa anys, em va demanar que adaptés unes llegendes, que, després, el músic i compositor Xavi Pendón musicaria. I així va sortir el text d’Enamorat de les bruixes

L’objectiu era que l’orquestra de violoncels de la mateixa escola, en companyia amb els violoncel·listes de l’Escola de Música de Vic, interpretés aquesta peça el 26 d’octubre de 2019 a l’Auditori de Banyoles. La jove companyia Dioniza Teatre va fer una lectura dramatitzada del text.
 
Tot plegat s’emmarca dins d’una activitat d’intercanvi entre les dues escoles, que va començar ja fa un parell d’anys i consisteix a crear peces inspirades en les llegendes catalanes, fer-ne un concert obert a tothom i, tard o d’hora, publicar-ne textos i partitures.
 
El dia que Xavi Pendón em va enviar les seves composicions ja em vaig emocionar. Em semblava increïble que els meus textos, que parlaven de les nostres bruixes, haguessin inspirat aquella música tan bella. Gràcies, Xavi! I, quan ho vaig veure a l’escenari, ja va ser massa… Quina passada! Quins intèrprets! I quins professors tenen les dues escoles! (i aquí puc opinar amb coneixement de causa, perquè un d’ells, el Daniel Regincós va ser professor dels meus fills).
 
Aquí us ho deixo perquè jutgeu vosaltres mateixos, en un vídeo enregistrat i muntat per l’Unai Canela.