El llibre de Looking for the Wild


Després de més d’un any d’aventura pels set continents (recordeu el Looking for the Wild i el Learning in the Wild?) i de nou establerts a casa, anem coent un nou projecte que consisteix en un llibre fotogràfic de l’Andoni Canela amb textos seus i meus


Mapa de l’itinerari del Looking for the Wild

Fotografies que mostren els paisatges de les planúries nord-americanes, les estepes patagones, les costes tropicals d’Austràlia, les selves tailandeses, els deserts i les sabanes africanes, i les muntanyes europees. Imatges que retraten el bisó americà, el puma, el cocodril d’aigua salada, el calau bicorne, l’elefant del desert i el llop ibèric, però també els seus companys d’hàbitat. 


El cocodril, el protagonista més temible de Looking for the Wild
El calau bicorne, un dels animals objecte d’estudi del Looking for the Wild
El puma, un altre dels animals protagonistes del projecte

I instantànies que copsen la nostra vida i, sobretot, la vida dels nostres fills, l’Unai i l’Amaia, jugant, gaudint, aprenent, creixent, bategant… enmig de la natura més salvatge del Planeta. Però també observant, estudiant, analitzant i valorant els tresors naturals que podem trobar arreu del món i també al costat de casa. 

L’Amaia observant les plantes del Parc Nacional de Torres del Paine, a la Patagònia xilena

Aquest llibre no és un simple recull de memòries del nostre viatge ni un àlbum fotogràfic de les imatges esplèndides de l’Andoni (i que consti que ho són, d’esplèndides, i que tan sols per això ja valdria la pena que aquest llibre veiés la llum). És, bàsicament, una invitació a viure la natura,  observar-la, gaudir-la, entendre-la, estimar-la i protegir-la. És una declaració d’intencions, que pot aplicar-se als hàbitats naturals més més llunyans i recòndits, però també a l’entorn immediat i als animals que viuen a un minut de casa. De fet, podríem dir que la ‘primera part’ d’aquest llibre fou el ja llunyà ‘Looking for fochas‘, un projecte, i després un llibre, que vam dur a terme quan l’Unai tenia cinc anys i l’Amaia encara era dins la panxa. 


L’Unai a les selves de Tailàndia observant un niu de calau bicorne

Ara, que l’un ja ha fet onze anys i l’altra és a punt de complir-ne cinc, continuem l’aventura allà on som; en aquest moment, a l’estany de Banyoles. Però per poder presentar-vos el llibre de Looking for the Wild, d’aquells gairebé quinze mesos ‘a la recerca de la vida salvatge’ de tot el món, cal una mica d’ajuda. Aquest llibre és un projecte que es durà a terme mitjançant el micromecenatge. Us hi apunteu?


L’Unai i l’Amaia davant de la furgoneta que vam fer servir en la terra del bisó