Xerrades ‘L’aventura d’aprendre’

Explicant el conte ‘El meu millor no amic’. Foto: ©Eli Estebanell.

“Per què no fas xerrades per a famílies sobre la teva experiència sobre criatures i natura, com a mare però també com a professional?” 

Aquesta és una petició que m’ha arribat últimament i que he decidit tirar endavant de la mateixa manera que he fet amb els clubs de lectura, les xerrades a centres escolars sobre el documental ‘El viatge de l’Unai’ o les sessions de contacontes, ara centrades en la meva última publicació: ‘El meu millor no amic’.


L’AVENTURA D’APRENDRE (A LA NATURA)

Així doncs, us presento a grans trets els continguts de les xerrades anomenades ‘L’aventura d’aprendre’, que recullen la filosofia que un dia vaig plantejar en aquest mateix blog. 


En què consisteix la xerrada?

Punt de partença
Descobrir l’entorn natural més proper amb els nostres fills i filles pot ser una autèntica aventura. Observar, experimentar, jugar, aprendre, gaudir… en plena natura és una experiència enriquidora per a grans i petits, que aporta beneficis tant físics com emocionals. A més, les experiències de gaudi a l’aire lliure proporcionen interès pel món natural, condició necessària per despertar una consciència mediambiental que ajudi a preservar el Planeta.   


Itinerari de la xerrada
1. Descobrir l’entorn natural més immediat i quotidià (vs. la descoberta de destins llunyans i exòtics).
2. Preparar la sortida amb els petits de casa.
3. La cerca de referents coneguts en l’entorn que descobrim.
4. La identificació d’elements nous.
5. Aprofitar elements de la natura com a instruments en els aprenentatges “tradicionals” i en els processos creatius i lúdics dels infants. La incorporació, si escau, d’eines digitals (p. ex. tauletes) en aquests processos.
6. La relativitat de tot. Una mica d’experiència personal. Qüestions i reflexions (amb el públic).


Públic
Pares, mares, famílies en general i persones de l’àmbit educatiu.


Si mai teniu interès que us faci una visita al vostre centre, grup, etc. de mares, pares i famílies o si simplement voleu més informació, si us plau, no deixeu de posar-vos en contacte amb mi (margarittorras@gmail.com).